Liian vähäinen hiustenkasvu kuukaudessa

post thumb
Allergisuus
kirjoittanut Sara/ 12 Jun 2024

Liian vähäinen hiustenkasvu kuukaudessa

Onko sinullakin joskus sellainen tunne, että hiukset eivät kasva riittävästi ja tuntuu kuin niitä vain tippuisi pois? Syytätkö sinäkin siitä stressaavaa arkea ja ruokavaliota, joka ei välttämättä ole se kaikkein terveellisin? Kuulostaa tutulta, sillä näin tekee meistä moni muukin. Aina ei edes tule ajatelleeksi, miten eletty elämä näkyy juuri hiuksissa. Mitä voi tehdä, että hiustenkasvu kuukaudessa olisi edes hiukan parempi?

Hiustenkasvu kuukaudessa ruotuun ja hiusvitamiinit esiin

Jos hiustenkasvu kuukaudessa on vähäistä, on paljon asioita, joita voi tehdä asian hyväksi. Ensimmäisenä voi yrittää löytää entistä paremmat shampoot ja hoitoaineet, mutta voiko markkinoiden lupauksiin luottaa täydellisesti? Rahatkaan eivät riitä, jos kaikki ihmetuotteet aikoo ostaa.

Toinen tärkeä asia ovat luonnollisesti vitamiinit. Niiden osalta tulee mieleen, että pitääkö syödä vitamiineja luonnollisessa muodossa vai voiko ne kaivaa purkista, jolloin elämä luonnollisesti helpottuu. Linkkasimme hiusvitamiinit, sillä alan todelliset asiantuntijat tietävät pitkän kokemuksensa puolesta, mitkä toimivat ja mitkä eivät.

Kyse ei ole heidän mukaansa pelkästään siitä, että tarjotaan elimistölle vitamiinia vaan harkittu koostumus vaikuttaa myös karvatuppien terveyteen sekä päänahan kosteuteen. Ne ovatkin usein ongelmallisia hiusten kasvaessa.

Terveellisen ruokavalion vaikeus

Jos hiustenkasvu kuukaudessa on ongelma ja ruokavalio mietityttää, niin purkkiin pakattuna sopivat määrät vitamiineja ja hivenaineita on jo sinulle laskettu. Tiedät varmasti saavasi juuri oikean määrän eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin lukea purkin kyljestä annostelu. Annettua määrä ei kannata ylittää, sillä se ei nopeuta hiusten kasvuprosessia yhtään.

Kiireisen elämän vaikeus piileekin siinä, että ravinto ei kata kaikkea sitä, mitä pitäisi ja helposti sortuu ruoka-aineisiin, jotka tuottavat mielihyvää, mutta eivät terveyttä. Tunnustatko, että karkit, sipsit ja keksit kulkeutuvat hyvin helposti suuhun, mutta hedelmät, vihannekset sekä täysjyvät, proteiinit ja terveelliset öljyt jäävät altavastaajiksi?

Et ole ainoa, mutta sinulla on mahdollisuus laittaa elämä uuteen järjestykseen pienin askelin. Jos et pysty tekemään sitä yhdellä napsautuksella, sen voi tehdä myös vähän kerrallaan. Sekään ei ole huono vaihtoehto.

Milloin hiustenkasvu kuukaudessa on ongelma?

Se voi olla sitä usein allergiselle, jolla on ongelmia jo omasta takaa ja hiukset ymmärrettävästi reagoivat siihen hyvinkin nopeasti. Toisinaan päänahka voi niin huonosti, että mitkään kotikonstit eivät enää auta. Jokin allergeeni on saanut yliotteen.

Jos mietitään, miten ruoka imeytyy, niin viimeisenä ovat hiukset ja päänahka. Jos ravintoa ei tule riittävästi, ei sitä riitä myöskään päänahkaan asti. Jokin ihmedieetti kuulostaa mukavalta laihtumisen suhteen, mutta samalla sillä voi tehdä niin sanotusti hallaa hiuksille. Tätä ei aina edes tule ajatelleeksi, ei edes siinä vaiheessa, kun ongelma on käsissä.

Ruoka-aineiden imeytymisongelma on toinen, mitä ei aina tule huomanneeksi. Vaikka syöt hyvin ja terveellisesti, mutta elimistösi ei imeytä tärkeitä ainesosia, on jälleen edessä ongelma. Hiukset siis kertovat varsin tarkasti, jos kaikki ei ole kunnossa. Liian vähäinen vedenjuontikin koituu lopulta ongelmaksi.

Mistä tunnistaa parhaimmat hiusvitamiinit?

Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys ja sitä lähdimme tutkimaan. Emme pelkästään käyneet läpi selosteita purkkien kyljissä vaan perehdyimme tarkasti myös taustalla olevaan yritykseen. Tutkimuksemme ei ollut mikään tieteellinen, mutta jotakin saimme silti selville.

  • Yritykset, jotka tekevät töitä hiustensiirrossa, ovat joutuneet miettimään hyvin tarkasti, mitkä kaikki ainesosat vaikuttavat positiivisesti hiusten uuteen kasvuun hyvän hoidon lisäksi
  • Useimmissa hiusvitamiineissa oli samoja ainesosia, mutta ne parhaimmat erottuvat yllättävillä ainesosilla
  • Kollageenin tuotanto ihmisellä on yksi tärkeimmistä asioista ja jos se on puutteellinen, se myös näkyy hiuksissa. Kalakollageeni vaikuttaa kaikkein parhaiten juuri hiuksiin
  • B -vitamiinit ovat tärkeässä roolissa, sillä ne osallistuvat monenlaisiin tehtäviin. Jos niitä ei ole huomioitu hiusvitamiinissa, hyvin tärkeä elementti jää pois

Lopuksi hiustenkasvusta kuukaudessa

Tästäkin kirjoituksesta ja mielipiteestä voidaan olla montaa mieltä, mutta se perustuu erään allergisen henkilön omakohtaisiin kokemuksiin. Se ei ole hetken oivallus vaan pidemmän ajan huomioita, jossa vielä pakollinen hormonilääkitys sekoitti huomattavasti luontaista hiustenkasvua.

Ihmiskoe on aina ihmiskoe ja kun sen tekee itsensä kanssa, voi rauhassa miettiä tuloksia sekä pystyy seuraamaan omaa tilaansa läheltä. Se mikä toimii itsellä ei välttämättä toimi toisella, mutta poimi vinkit ja sovella niitä itsellesi.

Hyvällä lääkityksellä ja reagoimisella oikea aikaisesti siitepölyallergia pysyy kurissa eikä siitä tule kovin tukalaa, vaikka se jatkuukin keväästä loppukesään. Talvi sopii allergiselle hyvin, sillä silloin kasvit talvehtivat eivätkä vielä pölytä.